Iochmed att det är långhelg så passar vi på att fly undan ifrån vardagen och våra måsten genom att checka in på hotell...


  ..dock vart det en viss missplanering då utsikten i från ena fönstret sken rakt emot min arbetsplats som inte är sen att påminna om att sötbrödededagarna nu går mot sitt slut.


  På Lunchresturangen:
Jag misstänker att det skett en misskalkulering i budgeten på Paolo Robertos storslagna framtidsplaner då det enda som rekommenderas på hans restaurang råkar av en händelse vara det dyraste på hela menyn.  ... Men som erfaren prisdetektiv synar jag detta och väljer såklart det säkra alternativet ifrån Kungsörnen.


  Senare:
Här ser vi två:st nöjda badare som just tagit sig upp på hotellets tak, dock är den stora belåtenheten inte det 37gradiga badvattnet utan att de två snåljåparna lyckades pruta ned spa-inträdet med halva priset.

Förutom ned-prutandet kan Malin skatta sig lycklig då hon kommer få det fullt upp i kväll då både jag och min dubbelgången råkar vara på samma plats.


  Några timmar senare har vi transporteras bort mot mer kulturella äventyr tillsammans med syster och Björn på ABBA: museet.
Efter att ha legat hårt på den virtuella karaokemaskinen räknar vi iskallt med att ha ett eget museum inom 3-5år.


  Tillbaka på hotellet igen:
Vi som bor på landet blir ju förstås alldeles till oss när vi besöker storstaden och allt dess puls, tillsynes utanför vårt hotellfönster noterar vi en person med något mindre puls, snarare vilopuls.

Utmaning: Kan ni hitta den sovande mannen? Storbild
 

 

 

(Facit längre ned)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Jag vet att min syn blivit något sämre på sistone man kan det vara Skalman vars klocka som ringt i otid.  På hotellet vill de inte se sina gäster bli uttråkade och även i hissen får man underhålla sig, som ex med en fullt kompatibel DJ-utrustning. Har för mig att Avicii skrev "Hey Brother" under de 25 sekunderna han transporterades ifrån våning 3 till våning 5.


  På kontoret igen:
Tvärtom-vy ifrån åtta bilder upp...


  Malin är borta denna Fredag vilket betyder att det är jag som i kontroll av TV-manickerna där det som oftast väljs sofistikerade dokumentärfilmer, instruktioner om miljösortering eller andra verklighetsbaserade filmer.

  


  Bror föreslår att vi denna dag slår oss ned på en uteservering för att senare hylla denna nyskapta "Record store day".
På min fråga:
-"Men hur skall jag hitta vart ni sitter? Medis är ju full av uteserveringar på våren"
Blir svaret ganske enkelt
- "Klockan är 11:00 och det är 5+ ute, ser du några dårar på uteserveringen är det vi"

  På Söndagsmorgonen sitter jag och myser med långtfrukost till jag inser att jag med dessa två st tillbehör är en barnamördare i höga proportioner:

En tub fiskbarn på en ofödd kyckling.


  Åker förbi farsans område där stadsplaneringen verkar vara i full fart och konstrasterna på gamla uthus mixad med lyxvillor blir än mer påtagligt.


  Idag slår jag på stort och tar alla pengar jag har kvar (lön om två dagar) och köper mig tvåst mycket exklusiva biljetter till filmserien som aldrig tycks sluta.