Idag tjuvstartar Malin sin sommarsemester vilket förstås skall firas med pompa och ståt, dock var drive-in kön lite för lång på MAX vilket fick mig att minnas en annat hamburgerhak som ligger långt in i ett skumt industriområde vilket borde göra det kö-fritt.  Efter viss övertalning får jag Malin att välja burgaren precis som jag, det hela är strategiskt uträknat då jag lovat att stå för fiolerna ikväll och med andra ord hålla nere kostnaderna.


  När notan kommer in slänger jag stolt fram de sista kopparmynten i från min pengaburk samt rabattkupongerna jag fick hem i brevlådan, dock imponeras kyparen inte på förväntat sätt.


   Dagen efter:
Eftersom jag själv inte fått permission ifrån jobbet än passar Malin på att plocka upp järngänget och dra på en skön roadtripp till Emmabodafestivalen för lite natt-rave.


  Efter nattens festande har gänget nu anlänt hem igen för att utföra nya stordåd:
Som manager för det Sydkoreanska landslaget ger Jonathan klara direktiv för de blåa prickarna på nedre delen av skärmen att både skjuta bättre och göra fulare tacklingar när domarna tittar bort.


  På kontoret:
Det är inte varje dag man får en skymt av världens starkaste.
I detta fall pratar vi inte om mannen i den rutiga skjortan som har en något lägre placering i dito tävling utan det ryska Tjernobylsnuset vars portionspåse motsvarar en hel dosa General.
 

Snus: Nikotingrad:
General Portion 8mg/g
Siberia Portion 43mg/g


  Grillmiddag hemma och på denna bilden är deltagarna fullt uppe i att knäcka dagens quiz.
Det är svårt att tro men den enda som håller sig nykter vid bordet är mannen i hoodtröjan som i detta nu ser ut att ha laddat upp för att berätta kvällens bästa fyllehistoia.

 


  Första semesterdagen är kommen och efter mina oeftertänksamma skämt som Malin fått dragits med hela dagen är detta så nära (en)Trosa jag kommer idag.


  Larmet går.
Man kan vid bildens åskådning tolka som jag lider av en svår diabetes och behöver gå upp i ottan för ett schemalagt sockertillskott.
Men anledningen till nattsabotaget var en transport närmre solen
vars avgångstid även får den inbitne fågelskådaren skita i både gråsparvar och pelikaner för en snooze.


  Min plan var att smyga mig ut på ena vingen och tag en riktigt bra bild under inflygningen, dock var det tydligen några säkerhetsregler som stod ivägen och vi får nöja oss med ovan fotografi.

Var vi är på väg?

- Lägg trikoloren ned och sätt en sköld i mitten har du landets flagga.
- Gränsar mot Albanien, Montenegro, Slovenien, BosnienHerz...
- Avlångt kustland mot Adriatiska havet.
- På andra sidan hittar vi Italien.
- Zagreb är huvudstad.