Sommarsverige levererar varma dagar, men som synes har vi inte ens kommit till hälften av kokpunkten. Vi far söder ut i förhoppning av lite mer värme.

Cliffhanger: Denna oskuldsfulla bilden kommer att få en helt annan roll i ett mindre kontrollerad situation senare i veckan..


  På vår väg passeras det som kan tolkas som den spontana dejtingplatformens heliga plats. Som skylten visar finns även fullt med roliga aktiviteter här,
ex: Gå vilse i skogen med den obehagliga nyfunna dejten, nakenbada med farbrorn som säges sig vara 30år men egentligen passerat det dubbla.... eller bara bli tankad.


  Framme vid vår destination:
För de flesta så ligger den gröna högen på baksidan (kompost) men i detta vall har vi tagit oss till södra Öland.   Detta är vårt boningshus för veckan.
Som ni kan se låses vårt hus ifrån utsidan detta då vi ännu inte fått förtroende att röra oss fritt här, men som tur är det generösa utetider med upp till tre:st rastningstillfällen om dagen.


  Ny dag:
Familjen annorlunda är återigen samlad (inte annorlunda för att vi är många, utan bara för att vi är...... annorlunda). Att vi fått med oss Malin frivilligt på ännu en bunker/borgvandring är rena miraklet, men mest överraskad verkar borgen själv att vara för besöket.  .. Till de som säger att allt var bättre förr så kan det finnas vissa saker som kanske åldrats med mer värdighet.


(Varning krånglig referens)
  Innan vi åkte ned så florerade ryktena att här kan man uttrycka sin åsikt fritt utan att ta hänsyn till formella strukturer eller omgivningens förväntningar...
Men som synes var det inte alls lika högt i tak som de sades.
  ..Jaha, skogsbrand (igen).. som tur är lär elden iaf vara långt ifrån vår hemmaboning..
Dock är terrängen på bilden väldigt bekant..


  Cliffhangerns avslöjas:
Bilden högst upp på denna sidan som symboliserar vår avfärd (ca 100meter ifrån vårt hus), är på exakt samma ställe som varningsbilden för skogsbranden är.
Om allt brinner upp? To be continued...


  .. tänk att det redan har gått ett år sist, nu är den här igen, bara att köra all-in nu, målet är att dubbla koldioxidutsläppen på Öland denna dagen!
 


  På plats i Borgholm:
Här meddelande sällskapet att vi skulle på den stekigaste restaurangen i hela staden.. Och det fick vi.. Allt Serverat i stekpannor.


  Jag som alltid haft svårt för de konstiga kläderna de bär på modeshower, men frågan som jag inte kan svara på är om denna person ligger före eller efter modetrenderna...  ..På väg till Ön:s ände där..


  .. precis som en scen ur saltkråkan:
Fiskaren står vid sin båt och preppar utfärd och samtidigt bredvid säljer de färsk fisk i en kiosk.

Vore inte förvånad som "fiskaren" egentligen är en skådespelare och istället varje morgon kommer Findus-fiskpinnar lastbilen hit och lastar av dagens frysta varor.
Jag själv får pusselbiten som den pittoresksökande turisten som gör allt för en bra bild att visa..  ..Vidare turistande, nu till badplatsen vid kalkbrottet.


  ..Tyvärr inget nakenbad idag men jag bjuder gärna på en skön bondebränna.


  Härligt att bada i en sådan blå och ren insjö..

...Men sanningen är att jag träffade ett par dykare som berättade sanningen om vad som befanns sig på botten, de hittade:

3st mopeder
1 fyrhjuling
2 Kundvagnar
Tonvis med skräp och plast..
  Efter allt badande så börjar min gamla ledvärk att göra sig påmind igen.
Jag frågar mamma efter något mot min verk, efter en stund får jag en salva mot det onda och i samma sekund får jag reda på vad hon egentligen tycker om min intellektuella förmåga.

  På väg hem så passar vi på att fylla på matföråden där hemma och passar förbi det som skulle kunna vara ICA-Självscannings urmoder.


  Vägen hem går bra och vi troligtvis tillskillnad ifrån bilen framför håller sams heeela vägen, och huset stod kvar efter skogsbranden.


Varierande turistbilder ifrån Öland nedan: